Opheldering 24 november 2023
Agenda

29 november pietengym groep 1 & 2
30 november pietengym groep 3 4 5
1 december   pietengym groep 6 7 8
30 november & 1 december schoolfotograaf groepen 2 t/m 8
5 december  Sinterklaas: school tot 12:15 uur
12 december Inloopochtend groep 3 t/m 8
13 december margedag groep 8: kinderen vrij
14 december Kerstconcertjes groepen 6 & 7
15 december Inloopochtend groep 1 & 2
15 december gangproject kerst hele school
21 december kerstviering en kerstdiner
22 december school tot 12:15 uur

Schoolplein

TempImagexnPhmI

De aanleg van onze nieuwe pleinen loopt zeer voorspoedig. Op de Fazantplein wordt door alle groepen al enthousiast gespeeld. Het is leuk om te zien hoe kinderen creatief en ander spel laten zien op het schoolplein. We zien kinderen overal bezig met spelen. Alle hoekjes en plekjes op het schoolplein nodigen daar nu toe uit. Ook verstoppertje en tikkertje is natuurlijk veel leuker op het nieuwe plein! Via de link hieronder komt u bij de uitgebreide update pagina van het schoolplein. 
De aannemer verwacht woensdag de laatste werkzaamheden uit de voeren. Tot volgende week woensdag blijft de ingang van de IJsvogelplein nog dicht. Wij willen u bedanken voor uw medewerking de afgelopen twee weken en zijn blij dat alles zo goed verlopen is.

Meer updates schoolplein

Schoolfotograaf

Schoolfotograaf

Op donderdag 30 november en vrijdag 1 december komt de schoolfotograaf foto's maken van de nieuwkomersgroep en de groepen 2 t/m 8. Groep 1 volgt later in het schooljaar.

Op donderdag gaan de volgende groepen op de foto:
2A 2B 3A 3B 4A 4B 5A Nieuwkomersgroep
Op vrijdag gaan de volgende groepen op de foto:
5B 6A 6B 7A 7B 8A 8B Nieuwkomersgroep

Er is die dag ook pietengym. Kinderen mogen zich voor de gymles omkleden in een pietenpak/sinterklaaspak ipv. de gewone gymkleding. Na de gymles kunnen zij zich weer omkleden.

De schoolfoto was ook dit jaar een logistieke uitdaging ivm. pauzetijden, muziek, gym, surprisemuseum etc. We zijn blij met de vier hulpouders die ons deze dagen komen helpen.

Nieuwkomers

Nieuwkomersgroep/taalklas

Leren van elkaar

Eind mei 2023 zijn we gestart met de nieuwkomersgroep op de OG Heldring voor o.a. de wijk Segbroek en een deel van Scheveningen. Nieuwkomers zijn kinderen die korter dan een jaar in Nederland wonen en de Nederlandse taal nog moeten leren. Gestart met 2 leerlingen, zijn we uitgegroeid tot 13 leerlingen en kunnen we nog tot max 16 leerlingen doorgroeien.
Vol enthousiastme leren de kinderen in een jaar tijd vooral de Nederlandse taal bij ons op school. De groep is een divers palet van nationaliteiten, waar de kinderen ook over elkaars cultuur leren. Hoe mooi is dat. De kinderen uit de nieuwkomersklas integreren bij hun leeftijdsgenoten tijdens de gymles en tijdens het buiten spelen. Als de kinderen voldoende taalvaardig zijn kunnen ze doorstromen naar de ruguliere groep bij ons of op een andere school. Vanuit de gemeente ontvangen wij subsidie om de nieuwkomersgroep te kunnen bekostigen. We zijn trots op de kinderen en de leerkrachten op wat ze al samen hebben bereikt.

Sinterklaas

5 december

Gaat het dan tóch allemaal goedkomen op 5 december?! Vanochtend zijn de kinderen opgeschrikt door de komst van Rommelpiet in alle klassen! We hopen op 5 december een mooi Sinterklaasfeest met elkaar te vieren. Op de blogs van de groepen ziet u verschillende activiteiten in de groepen langskomen. Afhankelijk van het weer en de status van het schoolplein hopen wij Sinterklaas op het schoolplein met alle ouders en kinderen op 5 december te mogen ontvangen. Hierover ontvangt u t.z.t. meer informatie over vanuit de Sint commissie.

Sint special Opheldering
Sint piraat