
18 februari Oudergesprekken groep 1 t/m 7
20 februari laatste werkdag en afscheid van juf Tony
21 februari Normale schooldag: om 14.45u start de voorjaarsvakantie
05 maart Juffen- en meesterfeest
07 maart Inloopochtend groepen instroom + 1/2
17 maart Bijeenkomst groepsouders
17 maart Informatieavond ouders social media (gr 5 t/m 8)
19 maart De Grote Rekendag
28 maart Studiedag: alle kinderen vrij
Sinds dit schooljaar hebben we met veel enthousiasme het O.G. Atelier ingevoerd. In deze ateliers werken de leerlingen groepsdoorbroken samen: groep 3 en 4, groep 5 en 6, en groep 7 en 8. Dit biedt de leerlingen een breed scala aan activiteiten en lessen, waarbij ze van elkaar kunnen leren en samenwerken. Vandaag willen we graag de techniek- en programmeer lessen met de Ozobot, gegeven door juf Ayla en Iris S, in de schijnwerpers zetten. De Ozobot is een kleine robot waarmee kinderen leren programmeren door kleuren te gebruiken als commando's. Het stimuleert technische vaardigheden, creatief denken en probleemoplossend vermogen.
In de afgelopen week hebben wij afscheid genomen van onze dierbare collega Marian. Tijdens een bijzondere afscheidsbijeenkomst werden er warme woorden gesproken, foto's gedeeld en muziek gedraaid, wat alles treffend weerspiegelde van wie Marian was.
Bij de bijeenkomst waren ook de tekeningen en gedachten van onze kinderen te zien. Het was ontroerend om te zien hoe zij Marian herinnerden met lieve woorden en kunstwerken. De echtegenoot van Marian was bijzonder dankbaar voor de kaarten en bloemen die vanuit school waren gestuurd. Op school hebben we afgelopen donderdag nog twee minuten stilte gehouden voor haar.
Na het afscheid hebben we zaadjes meegekregen die we in het voorjaar zullen zaaien op ons schoolplein. Zo blijft zij voor ons altijd een stukje aanwezig, net als de bloemen die zij zo dierbaar vond.
Helaas hebben we nog steeds een uitdaging met veel ziekte van collega's en enkele langdurig zieke collega's. Daarnaast is het momenteel een drukke periode met de analyses van de citotoetsen, rapporten, oudergesprekken en meer. Dit stelt het team voor een grote uitdaging, maar gelukkig werken veel collega’s extra om de groepen te bemannen en de kwaliteit van het onderwijs te waarborgen. Hun extra inzet wordt gewaardeerd en mag ook zeker gezien worden door ouders. Helaas is het ook voorgekomen dat we groepen (deels) naar huis moesten sturen, wat we uiteraard liever niet doen. We begrijpen dat dit voor ouders ook een lastige situatie is en waarderen het geduld en ook uw meedenken in deze uitdagende periode. We kijken uit naar de komende vakantie, die een welkome kans biedt om even op te laden!
Tijdens onze laatste studiedag hebben we veel waardevolle kennis en inzichten opgedaan, die we graag met jullie willen delen! De dag begon met een training in oudergesprekken, waarin we hebben geleerd hoe we nog duidelijker kunnen communiceren over de voortgang van de kinderen. Dit helpt ons om samen met ouders de juiste ondersteuning te bieden.
In de middag werden verschillende inspirerende workshops aangeboden.
De projectgroep ''identiteit en burgerschap'' gaf een workshop over het burgerschapsonderwijs. We hebben besproken hoe we als school vorm geven aan dit belangrijke onderwerp, vooral nu de overheid van ons verwacht dat er aan het einde van het schooljaar een beleidsplan voor ligt. In een tijd van polarisatie is het belangrijk om na te denken over wat we de kinderen willen meegeven en hoe we hiermee omgaan in de klas.
Onze rekenspecialist, Anne-Marie, gaf een workshop over het automatiseren van basisvaardigheden voor rekenen bij leerlingen. We hebben onderzocht en geoefend met hoe we dit nog beter kunnen doen bij onze leerlingen.
Ook was er een workshop over leerdoelen door de projectgroep ''leerdoelgericht werken''. We onderzoeken of we meer en beter overzicht kunnen krijgen in het volgen van onze leerlingen. We onderzoeken of we ons meer willen richten op leerdoelen in plaats van puur cijfermatige beoordeling. Dit geeft ons meer overzicht en maakt het makkelijker om het onderwijs beter af te stemmen op de behoeften van de groep en het kind.
Tot slot gaf juf Pauline een les over emotieleer, waarin we leerden hoe we emoties bij kinderen beter kunnen herkennen en specifiek gedrag kunnen koppelen aan die emoties. Dit helpt ons om beter met gedrag om te gaan en in te spelen op de emoties van de kinderen.
Het was een dag vol nieuwe ideeën en ontwikkelingen die we met enthousiasme gaan inzetten in de klassen.
We merken dat onze peuterschool steeds populairder wordt en er momenteel wachtlijsten zijn voor nieuwe inschrijvingen. Dit jaar zijn er ook twee nieuwe gezichten op de groep: Marcella en Bika, die het heel goed doen en zich snel hebben ingewerkt.Na lang proberen hebben we eindelijk toestemming gekregen om extra middagen open te gaan, zodat we meer kinderen een plek kunnen bieden. Dit zal starten na de voorjaarsvakantie met de maandag- en donderdagmiddagen. Op maandag zal Bika de groep draaien en op donderdag Marcella, met een maximum van 8 peuters per groep. De tijden voor de groepen zijn als volgt:
In de middag starten de peuters in hun eigen groep en worden ze opgehaald in het speellokaal of buiten, waar de juffen de dag afsluiten. Daarnaast willen we ouders erop wijzen dat de hekken aan de peuterschoolzijde in de middag gesloten zullen zijn en gesloten moeten blijven: dit is een vereiste volgens de veiligheidsregels. Ouders van school kunnen dus tot kwart voor drie niet gebruik maken van dit toegangspad. We vragen om begrip voor deze maatregel, die de veiligheid van onze kinderen ten goede komt.We zijn blij dat we op deze manier meer kinderen kunnen verwelkomen in onze peuterschool!
Wie direct contact wil met planning en plaatsing van SCOH kan mailen naar: peuterscholen@scoh.nl of bel naar 070-3110199