Opheldering 3 april 2024
Agenda

8 april: Start project geestelijke stromingen
8 april: Schoolbezoek bestuurder SCOH
16 april: Studiedag, kinderen zijn vrij
24 april: Sportdag 3 t/m 8
26 april: Koningsspelen gr 1 en 2 (alleen gr 1-2 om 12:15 uur vrij)
               gr 3 t/m 8 14:45 uur start meivakantie.
13 mei: Start school na de meivakantie

Terugblik Pasen

Afgelopen donderdag zijn we de dag vrolijk gestart met een lekker ontbijt op school. Er waren twee mooie paasvieringen. De foto's heeft u vast voorbij zien komen op de blogs.

Alle paaskaarten die door de kinderen van de O. G. Heldring zijn gemaakt hebben een mooie bestemming gekregen. Onze oud-collega's Wil en Ada hebben ze na de paasviering in ontvangst genomen en gebracht naar ouderen van de Bethlehemkerk, de Bergkerk en verzorgingstehuizen Uitzicht en Duinhaghe. De palmpaastakken geknutseld door groep 8 zijn naar Bosch en Duin gebracht door de oma van Ruben en Nina uit groep 2 en 6. We kregen naast dankbare foto's ook een woord van dank vanuit de Bethlehemkerk: 'De kaarten zijn weer in dank ontvangen! We vinden het heel erg leuk dat jullie dat voor onze ouderen doen, bedankt hoor!!'
Fijn om iets voor een ander te kunnen doen met Pasen!

Profilering: ouders gezocht!

OGH

Een tijd geleden hebben we via socialschools een oproep gedaan om mee te denken over de profilering van onze school. Op woensdag 17 april van 12.30u - 16.00u organiseren we daarvoor een workshop. Helaas hebben we nog niet genoeg mensen om door te kunnen gaan. Dus wilt u meedenken: geef u op!

Opgeven kan hier

Brengen en halen reminder

Brengen

De kinderen van groep 1 t/m 4 worden gehaald en gebracht aan het Fazantplein. De kinderen van groep 5 t/m 8 betreden en verlaten de school via het IJsvogelplein. Op deze manier heeft iedereen genoeg ruimte.
 
We willen u verzoeken afscheid te nemen van uw kind zoveel mogelijk buiten op het schoolplein. Dit geeft veel rust in de school om de dag fijn te kunnen starten. Natuurlijk bent u altijd welkom om iets te bespreken met de leerkracht als dat nodig is. U kunt de sfeerin de klas komen proeven tijdens de inloopmomenten. Die staan in de kalender aangegeven.
We starten met de les om 08:30 uur. 

Er is voldoende ruimte om rondom de school de fietsen te kunnen parkeren. Als een fietsenstalling aan de ene kant van de school vol is, kijk dan vooral of er aan de andere kant meer plek is.

Samsam

Week van de geestelijke stromingen

8 april t/m 19 april

Van maandag 8 april t/m vrijdag 19 april besteden we aandacht aan de grote geestelijke stromingen. Hier beginnen we mee in groep 3. Elk jaar wordt aandacht besteed aan een stroming. De nadruk ligt hierbij op een eerste kennismaking. We gebruiken hierbij de werkboekjes van SamSam.
Groep 3 Christendom 
Groep 4: Jodendom 
Groep 5: Islam
Groep 6: Hindoeïsme  
Groep 7: Boeddhisme 
Groep 8: Humanisme