Opheldering 6 november 2023
Agenda

9 november: informatieavond PO-VO groep 8
9 november 16.00u start inschrijving oudergesprekken
10 november: start Week van de Mediawijsheid
13 november: Start vergroening schoolplein
13 november tot 21 november: fase fazantplein
21 november tot 4 december: fase IJsvogelplein
16 & 21 november: voortgangsgesprekken ouders
23 november: inloopochtend groep 1 & 2

Nieuw schoolplein

Het gaat nu echt gebeuren! We zijn verheugd te melden dat ons schoolplein vanaf 13 november letterlijk op de schop gaat.

De werkzaamheden duren circa 3 weken, het schoolplein is dan net voor de aankomst van Sinterklaas klaar. De aannemer begint op het Fazantplein. Zo gauw het Fazantplein klaar is wordt het IJsvogelplein verbouwd, zo hebben we altijd één plein tot onze beschikking.
De planning:
Fazantplein 13 november tot 21 november
IJsvogelplein 21 november tot 4 december

Tijdens de verbouwing is de ingang naar school, via het schoolplein dat verbouwd wordt, niet bereikbaar. Om ervoor te zorgen dat het werkverkeer toegang heeft vragen wij u van 07:30 uur tot 15:30 uur niet te parkeren aan dat schoolplein.
Onderaan dit bericht meer informatie over het brengen en ophalen van de kinderen en het buitenspelen.

We verheugen ons enorm op het nieuwe schoolplein. De aannemer werkt zorgvuldig, veilig en snel. We zullen de overlast tot een minimum beperken en vragen jullie begrip voor de aanpassingen die wij moeten doen om de toegang van de kinderen in en uit school in goede banen te leiden

Pplein

Verbouwing Fazantplein
Toegang via IJsvogelplein voor groepen 1 t/m 8
Deuren open vanaf 08:15 uur
Groep 3 t/m 8 verlaat de school om 14.45 via IJsvogelplein

Groep 1-2
Brengen:
Ouders lopen via het IJsvogelplein mee met hun kinderen naar de klas.
Ophalen:
Leerkrachten verzamelen om 14.40 met de klas op het IJsvogelplein buiten. Ouders kunnen daar hun kind ophalen.

Verbouwing IJsvogelplein
Toegang via Fazantplein, deuren open vanaf 08:15 uur
Alle ouders halen hun kinderen via het Fazantplein op (groep 1-2 bij buitendeur lokalen).

Pauze
In de kleine pauze wordt er 10 minuten buitengespeeld. Er zijn 3 shift gemaakt om alle kinderen voldoende ruimte te geven. De groepen 123 en 456 en 78 spelen in shifts buiten. Er zal dubbel zoveel toezicht zijn om de veiligheid van kinderen te bewaken. Gedurende de renovatie zijn de buitenspeeltijden iets korter om het buitenspelen in 3 shifts mogelijk te maken.
Tijdens de grote pauze houden we de volgende tijden aan voor buitenspelen:
11.45 - 12.05 Groepen 123
12.05 - 12.25 Groepen 456
12.25 - 12.45 Groepen 78
De groepen 123 en 456 eten na het buitenspelen 25 minuten in de klas met de leerkracht.
De groepen 78 eten voor het buitenspelen 25 minuten in de klas met de leerkracht.
Kinderen die thuis eten kunnen dus deze tijden aanhouden.

Week van de MediaWijsheid

Hier niet

Van 10 t/m 17 november besteden we exta aandacht aan hoe we met elkaar omgaan online. Als je actief bent op sociale media krijg je te maken met reacties. Vaak zijn deze positief, maar ook negatieve berichten kunnen de overhand krijgen. We hoeven het niet altijd met elkaar eens te zijn, maar er zijn grenzen. Haatspraak? Scheldpartijen? Kwetsende opmerkingen of ongepaste 'humor'? #hierniet

Nep of echt?

Nep echt

In de groepen 5 en 6 zal ik als MediaCoach in deze week onderzoekslessen aanbieden over hoe je weet of bepaalde informatie betrouwbaar is.  Leerlingen gaan zelf aan de slag met het vergelijken van verschillende bronnen. Ook zullen we met AI aan de slag gaan en ervaren dat niets is wat het lijkt...
Christy van Duijker

MediaMasters groep 7 en 8

De groepen 7 en 8 zullen dit jaar weer meedoen met de spannende serious game over de kansen en gevaren van (digitale) media. Door het spelen van de game bouwen leerlingen basiskennis op over mediawijsheid terwijl spelenderwijs ook taalvaardigheid en waar relevant basale rekenvaardigheden aan de orde komen. Hoe ga je mediawijs om met WhatsApp, online pesten, cybercriminaliteit en gamen?

Kinderboekenweek

Afsluiting

Alle klassen hebben met veel plezier gewerkt en gelezen in de kinderboekenweek. In de blogs van de klas heeft u vast al het een en ander aan foto's voorbij zien komen. Misschien heeft u zelf voorgelezen aan de klas van uw kind.
Aan de groepsopdrachten 'bouw een huis' is ook hard gewerkt, zoals u op de foto kunt zien. Alle verschillende type huizen zijn tijdens de kinderboekenweek tentoongesteld in de centrale hal, zodat iedereen deze kon bewonderen: een barbiehuis, een huis op wielen, een huis voor een dier en nog veel meer moois.
Ook danken wij de ouders die kassabonnen van door hen gekochte boeken ingeleverd hebben. Daardoor kunnen wij voor €155,- aan nieuwe boeken aanschaffen voor de schoolbibliotheek. De Kinderboekenweek 2023 was een succes!

Barbiehuis
IMG 8577

GreenscreenBox

Drie leerlingen uit groep 5a hebben vol enthousiasme onze nieuwe GreenscreenBox uitgetest. Ze hebben hier een promofilmpje voor gemaakt, zodat alle leerlingen en leerkrachten hier snel mee aan de slag kunnen.

Het gebruik van de Greenscreenbox bevordert creativiteit en digitale geletterdheid. Onze leerlingen ontdekken de mogelijkheden van de green screen technologie, verwerken hiermee de leerstof en filmen hun eigen verhaal.