Kerst
Opheldering Kerst special

De mooiste tijd van het jaar is bijna aangebroken..

Hierbij willen wij u graag informeren over onze invulling van het kerstfeest op school

In de klassen

Kerstboom

Vanaf 6 december staan de kerstbomen alweer gezellig te schitteren in onze klassen. De hele school zal dan in kerstsfeer zijn gebracht met hulp van de ouders van de school.

Tot ons kerstfeest branden elke ochtend de advent kaarsen. We zingen kerstliedjes, lezen voor uit de kinderbijbel en we maken een kerstwens voor een ander kind.

Gangproject

Kerst goud

Op vrijdagmiddag 15 december zal een creatieve middag plaatsvinden (het gangproject). In elk lokaal staat een creatieve kerst activiteit klaar en de kinderen kunnen die middag zelf kiezen wat ze willen gaan doen. We zijn heel blij met de hulp van ouders op deze creatieve middag! Verdere informatie krijgt u via de groepsleerkrachten.

Kerstviering

Kerststal

Op donderdagochtend 21 december zullen wij onze kerstviering houden in de gymzaal voor de kinderen van de school. Het oorspronkelijke kerstverhaal wordt uitgebeeld door kinderen uit verschillende klassen en alle kinderen zingen als koor mee met de kerstliedjes die we in de klassen hebben geoefend. De schooltijden zijn op deze dag ongewijzigd.

Kerstdiner 2

Kerstdiner

Donderdag 21 december

Op donderdagmiddag 21 december hebben we het kerstdiner van 17:00 tot 18:00 uur. Alle kinderen kunnen de school binnenkomen via het IJsvogelplein. Ouders zijn van harte welkom om na brengen van hun kind een glaasje glühwein of warme chocolademelk te drinken in de hal. Omdat we de rust tijdens de kerstdiners in de klassen willen bewaren, willen we u vragen kleine broertjes/zusjes thuis te laten.

Na het diner worden de kleuters buiten opgehaald bij de buitendeur van hun eigen lokaal op het Fazantplein. De groepen 3 en 4 verlaten de school via het Fazantplein. De groepen 5 t/m 8 mogen worden opgehaald aan de kant van het IJsvogelplein.

De kinderen verzorgen zelf de gerechten van het kerstdiner. Vanaf dinsdag 12 december (de inloopochtend voor de groepen 3 t/m 8) hangt er een lijst klaar naast de klassen met gerechten waarvoor ouders zich kunnen inschrijven. Hierbij hebben we ook gezorgd voor ideeën en inspiratie, maar er is ook ruimte voor eigen inbreng en eigen specialiteiten.

Ouders van de kleuters kunnen die dag natuurlijk ook gezellig de school binnenkomen om de lijst te bekijken en in te tekenen.

Goede doelen

Niet voor iedereen is een fijn Kerstfeest vieren vanzelfsprekend. Ook in Den Haag leven nog steeds honderden gezinnen in armoede. Armoede is niet altijd zichtbaar. Ook iemand van wie het niet wordt verwacht (in het voetbalteam, in de straat of in je klas) kan leven in armoede. Schaamte speelt hierbij vaak een grote rol.

Wij willen in deze mooie tijd aan onze leerlingen een stukje bewustwording en verbinding meegeven. Dit jaar zullen we daarom aandacht besteden aan twee goede doelen.

De voedselbank 

Vanaf 6 december zal er in de klas van uw kind een krat staan waar houdbare etenswaren in kunnen worden verzameld tot uiterlijk 18 december.

Boodschappenlijstje:
- koffie thee suiker
- rijst macaroni spaghetti mihoen
- crackers ontbijtkoek beschuit
- blikken fruit groenten worstjes
- potten pindakaas jam chocopasta
Voor kinderen is er behoefte aan:
- doosjes rozijnen, liga/sultana, knijpfruit, knijpyoghurt
- pakjes sap fristi chocomel

Rocking up x-mas

Deze stichting zorgt elk jaar rond kerst dat gezinnen in Den Haag en andere steden worden verrast met een kerstpakket. Dit pakket gaat naar gezinnen die op of onder de armoedegrens leven in samenwerking met Medin, de Voedselbank en Limor. In deze pakketten zitten alle ingrediënten voor een mooi drie gangen diner inclusief recept.

Wij als school willen ervoor zorgen dat er aan deze pakketten een kerstcadeautje voor de kinderen kan worden toegevoegd. Tot 15 december zal in elke klas een potje komen te staan waarin we geld inzamelen voor deze cadeautjes. Deze zullen door de klassenouder worden aangeschaft en onder de kerstboom in de klas worden gelegd tot ze worden opgehaald door de Stichting.

Kerst muziek

Zingen op het plein

Vrijdag 22 december

Op vrijdagochtend 22 december om half 9 zullen we met de hele school kerstliedjes zingen op het IJsvogelplein onder begeleiding van onze muziek docente Paulien Böhmer. Ouders zijn van harte welkom om te komen kijken en mee te zingen.

Om 12.15 uur gaat de kerstvakantie officieel van start!

Kerstconcert  groepen 6-7-8
Op donderdag 14 december is er voor en door de groepen 6 en 7 een kerstconcert in de aula. Groep 7 geeft een kerstuitvoering om 12:45 uur en groep 6 om 13:45 uur.  De uitvoering van de kinderen van groep 8 is donderdag 21 december na het kerstdiner. We hebben niet veel plek, maar ouders van de betreffende groepen zijn welkom.  

Versiering in school

Deze ochtend was er veel gezelligheid in school. De hulpouders hebben onder het genot van een kopje koffie en een koekje de school weer prachtig versierd. Hartelijk dank daarvoor. Fijn dat de school binnen één dag helemaal in kerstsfeer is. In de hal staat een leuke photobooth waar u de komende twee weken gezellige kerstfoto's mag komen maken.