Nieuwsbrief Maart 2023
Oudertevredenheidsonderzoek, sportdag, projectweek
Agenda

6 maart: start school
10 maart: inloopochtend groep 1 & 2
17 maart: juffen- en meesterfeest
27 maart: start projectweek
31 maart: afsluiting projectweek

Oudertevredenheidsonderzoek

Uw mening is belangrijk voor ons

Elke vier jaar houden wij een tevredenheidsonderzoek onder ouders. De resultaten van het oudertevredenheidsonderzoek worden gepubliceerd op www.scholenopdekaart.nl en op onze website. Wij willen u vragen om per gezin één keer de enquete in te vullen. Uw gegevens zijn anoniem en het duurt ongeveer 2 minuten.

Klik hier om deel te nemen aan de enquete

Sportdag

Zoals u weet is de jaarlijkse sportdag voor de groepen 3 t/m 8 elk jaar een groot evenement. Wegens logistieke omstandigheden zijn we helaas genoodzaakt de sportdag te verplaatsen van vrijdag 21 april naar dinsdag 18 april. Specifieke informatie kunt u verwachten vanuit de sportdagcommissie. Dinsdag 18 april verzamelen we om 8.30 uur op het sportveld van Haag atletiek aan de Laan van Poot. De sportdag eindigt rond 12.30. Als u niet in de gelegenheid bent om uw kind om 12:30 uur op te halen op het sportterrein, wilt u dit dan doorgeven aan de groepsleerkracht van uw kind. We zullen met de kinderen die niet om 12:30 uur kunnen worden opgehaald, terug naar school lopen. De kinderen gaan dan om 14.45 naar huis. Vrijdag 21 april zal een gewone schooldag zijn voor alle kinderen (1 t/m 4 tot 11.45, 5 t/m 8 tot 14.45). 

De sportdag is alleen te realiseren met uw hulp! We zouden het zeer op prijs stellen als u zich opgeeft om te helpen op deze sportieve dag. We zoeken voor de groepen 3 t/m 4 zowel spelbegeleiders als groepsbegeleiders. Voor groep 5 t/m 8 zoeken we alleen groepsleiders.

Aanmelden graag voor 27 maart.
Klik op de juiste knop hieronder om u aan te melden!

Project afval

27 maart tot 4 april

Elk schooljaar houden wij een schoolbreed een projectweek. Het thema voor ons project dit jaar is ''afval''. Met het oog op de toekomst vinden we het belangrijk om de kinderen iets mee te geven over het klimaat, duurzaamheid en omgaan met afval. We openen het project gezamenlijk op 27 maart. De afsluiting vindt plaats op 31 maart. U bent welkom in de school om de tentoonstelling te bewonderen en te zien en horen wat de kinderen gedaan hebben. De ouders van de groepen 1 t/m 4 mogen van 11.30 - 12.00 komen. De ouders van groep 5 t/m 8 zijn tussen 14.30 en 15.00 welkom.

Nationale voorleesdagen

De afgelopen periode hebben we aandacht besteed aan De Nationale Voorleesdagen. Dit om het belang van voorlezen te onderstrepen. U kunt daar online veel informatie vinden maar twee belangrijke zaken zijn dat het positief bijdraagt aan een betere taal- en leesvaardigheid en dat de fantasie en nieuwsgierigheid van kinderen geprikkeld wordt. Je bent letterlijk met een boek even in een andere wereld.

Wat hebben we o.a. allemaal gedaan?
De leerkrachten hebben voorgelezen in een andere klas.
We hebben de prentenboek Top Tien aangeschaft waarmee leuke lessen in de klas verzorgd zijn, waarbij het Prentenboek van het jaar Maximiliaan Modderman geeft een feestje​`van Joukje Akveld, illustraties Jan Jutte, centraal stond.

Alle klassen hebben een schrijver in de klas gehad. De groepen 1 en 2 kregen bezoek van illustratrice Liset CelieDe groepen 3, 4 en 5 kregen bezoek van Thijs Goverde die een heuse `juffenmepper` bij zich had. Vraag maar eens aan uw kind waar die voor was. De groepen 6 en een groep 7 kregen bezoek van Lisette de Koning en een groep 7 en de groepen 8 kregen bezoek van Pieter Koolwijk. Het was heel bijzonder een schrijver op bezoek te krijgen in je klas. U heeft er vast in de blog van de klas wel foto`s van gezien.

Er is aandacht geweest voor de Zwerfboekenkast in de school. Deze staat in de centrale hal bij de ingang aan de IJsvogelpleinkant. Het principe is dat je er een boek in zet en er een boek uit meeneemt. Een voorwaarde is wel dat het boek nog in goede staat is en niet te oud, dus niet van voor 2008. Loop eens langs om te kijken of er iets leuks in staat.

Er was een wedstrijd voor alle kinderen om hun favoriete hoofdpersoon uit een boek te tekenen. Daarbij hebben de volgende kinderen een prijs gewonnen.

Elke bouw had een winnaar:
winnaar onderbouw; Keetje Leerentveld groep 2a
winnaar middenbouw: William Keen groep 4a
winnaar bovenbouw: Jess van Schaik groep 7b 
De winnaars per groep:
Annabelle Luyendijk groep 2b
Xavier van Heyningen groep 1b
Lewis van Hese groep 1c
Nina Visser 1a
Rixt Hornstra groep 3a
Sven Pronk groep 3b
Joya Vrolijk groep 5a
Pleun van Hese groep 4b
Juliëtte Karis Hoogstraate groep 5b
Didi van Antwerpen groep 8bLindsay Zhu groep 8a
Lucas van Sprundel groep 6a
Juliet Scheepers groep 6b
Isabel Gray groep 7a
Zij hebben allemaal een mooie pen gewonnen om zelf verhalen te schrijven of tekenen. Dank allemaal voor het meedoen!