Sint piraat
Sinterklaas Special
Ahoy2

Sinterklaas op de O.G. Heldring 2023

Het verhaal

Sint was er helemaal klaar voor om naar de kinderen van de O.G.Heldring in Nederland te komen. In zijn kasteel in Spanje waren de kleren gestreken, cadeautjes ingepakt, de pepernoten gebakken en zijn staf opgepoetst. Ze waren klaar voor het vertrek met de stoomboot, want naar Nederland varen duurt wel even. 's Avonds hoefden alleen de cadeautjes nog aan boord en dan konden ze 's nachts vertrekken.
De nacht van vertrek scheen de maan bijna niet en en was het erg donker. Toen alles aan boord was, stapten Sint en de pieten aan boord. Ze waren zo moe, dat ze gelijk gingen slapen. De boot vertrok uit de haven de zee op. 
De volgende ochtend schrokken ze allemaal wakker van gebrul en gegil. Sint en de pieten kwamen meteen naar het dek. Wat ontdekken ze daar... Het was niet de stoomboot waar ze op zaten, maar een piratenschip! Geschrokken wilden Sint en pieten zo snel mogelijk met de pakjes van boord. Kapitein Piet Piraat was het daar alleen niet mee eens. Hij wilde die mooie pakjes lekker voor zichzelf houden!
Na een paar dagen op de piraten boot te hebben gezeten liet kapitein Piet Piraat toch een klein bootje langs het piratenschip zakken en zette Sint en Piet erin. Hij riep hen na: 'Roei zelf maar terug naar Spanje en die cadeautjes zijn nu mijn schatten, die krijgen jullie niet mee.' Zo roeiden Sint en de Pieten zonder cadeaus terug en kwamen ze aan in Spanje. 
O jee... hoe moet dat nu? De kinderen krijgen toch altijd op 5 december een cadeautje van Sint?!
Zou er toch nog een lieve piraat op het schip zijn die de cadeautjes kan redden en op tijd terug kan brengen?
 
En ja hoor …… aan boord van het piratenschip zit piraat Johan. Hij vindt het maar niks dat de kinderen geen cadeaus krijgen. Hij maakte een slim plan... maar of dit plan gaat lukken...?

Planning Sint

Praktische zaken

U heeft er thuis misschien al iets over gehoord. Het verhaal van Sint is afgelopen week door kinderen van groep 8 rond verteld in school. We hopen natuurlijk dat voor de groepen 1 /m 4 en de nieuwkomersklas de cadeautjes optijd aankomen op school. De groepen 5 t/m 8 helpen de sint door een surprise voor elkaar te maken. Hieronder wat data voor in de agenda:
Op dinsdag 5 december hopen we Sinterklaas met ouders en kinderen te kunnen verwelkomen op het Fazantplein. Meer informatie volgt tzt.
Op maandag 27 november mogen alle kinderen hun schoen meenemen om op school te zetten.

Surprises groep 5 t/m 8
Vandaag, op vrijdag 10 november krijgen de groepen 5 t/m 8 een leeg lootje mee naar huis. Deze kunnen ze thuis invullen.
Op donderdag 16 november moet het lootje ingevuld mee naar school. Dan worden er in de klassen lootjes getrokken.
We houden een budget aan van €7,50 voor het cadeau.
De surprise mag niet groter zijn dan 1M2 (ivm ruimte in het surprisemuseum).
Er zit een gedicht bij de surprise en op de onderkant van de surprise komt de naam van het kind voor wie de surprise is.
Op vrijdag 1 december nemen alle kinderen hun surprise mee naar school om ten toon te stellen in het surprisemuseum.
Alle klassen mogen het surprisemuseum op vrijdag of maandag bezoeken om alle surprises te bekijken.